در حال بارگیری ...

Hello There!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit,

Follow Us

حوزه پژوهش علوم انسانی فصلنامه علمی- پژوهشی رنا مقالات

دلایل خشونت خانگی علیه زنان در شهر کابل؛ مطالعۀ موردی، زنان باشندۀ پل سرخ

جزئیات مقاله
دسته ---
دانلود 1
بازدید 8419
زبان انگلیسی
تاریخ انتشار 10 Apr 2021
دسترسی آزاد بله
امتیاز

نویسنده/گان

Wahida Rahmati

چکیده

ﺧﺸﻮﻧﺖ خانگیﻋﻠﯿﻪ ﺯﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻣﻬﻢ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻭ یک ﭘﺪﯾﺪﻩ ﺍﯼ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﻭ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭﻫﻤﻪ ﺟﻮﺍﻣﻊ ﻭ در ﺗﻤﺎﻡ ﺍﺩﻭﺍﺭ تاریخی ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ، و ﺗﻬﺪﯾﺪﯼ ﺟﺪﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﺧﺎﻧﻮاده و جامعه ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ. پژوهش ذیل که دلایل خشونت خانگی علیه زنان است از نوعی کیفی بوده و با روش مصاحبه عمیق انجام شده است. در این تحقیق سعی شده است تا دلایل خشونت خانگی از نظر زنان توصیف و تفسیرشود و آنان به زبان خود خشونت‌های خانگی را بازگو کنند. نتایج نشان میدهد که خشونت علیه زنان فراتر از یک موضوع خصوصی بوده و ریشه‌های عمیق فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد؛ که از جمله دلایلِ خشونت در سطح کلان فرو دستی زنان، نبود حمایت‌های قانونی و اجتماعی از زنان، حاکمیت فرهنگ مردانه، نا امنی، محرومیت از منابع میباشد. در سطح میانه میتوان دخالت اطرافیان، نبود حمایت‌های خانوادگی، پنهان سازی، اختلاف طبقاتی میان خانواده پدر و شوهر و در سطح خرد عدم آگاهی و تحصیلات زنان و شوهران، میزان درآمد شوهران، بیمارهای عصبی، منفعل بودن زنان و عادی سازی خشونت، بیکاری شوهران، معتاد بودن شوهران، نداشتن شغل زنان را نام برد. که هر کدام از این موارد ﻋﻮارض اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، رواﻧﯽ و اﻗﺘﺼﺎدي را به همراه داشته و به مقدار زیاد مانع تساوی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، توسعه و دسترسی به فرصت ها برای زنان میشود. درمصاحبه‌های کیفی اکثریت زنان بر این موضوع واقف بودند که زندگی آنان به وسیله اشکال از خشونت در تهدید است؛ که در واقع بستر‌های اجتماعی و ارزشهای حاکم بر جامعه مشوق اصلی خشونت علیه آنهاست. یعنی در پژوهش زیر هنجارهای فرهنگی و اجتماعی مورد تاکید بیشتر قرار گرفته است.

منابع

  1. ببی، ارل. (۱۳۹۰). روش شناسی کاربردی تحقیق در علومانسانی، ترجمه کامران فیضی و حسین رضوی، چاپ اول، تهران: سازمان مدیریت صنعتی.
  2. بوردیو، پیر. (۱۳۹۰). تمایز«نقد اجتماعی قضاوت‌های ذوقی» ترجمه حسن چاوشیان، ناشر ثالث، چاپ اول.
  3. پاملا آبوت و کلرسوالاس. (۱۳۸۰).  جامعه‌شناسی زنان، ترجمه منیژه نجم عراقی، تهران، انتشارات نی.
  4. حق شناس،علی محمد، حسین سامعی و نرگس انتخابی، (۱۳۸۱)، فرهنگ معاصر هزاره انگلیسی- فارسی، تهران، انتشارات فرهنگ معاصر، چاپ اول.
  5. ریتزجورج. (۱۳۸۲). نظریه  جامعه‌شناسی در دوران معاصر، ترجمه محسن ثلاثی، تهران، انتشارات علمی
  6. صدیق سروستانی، رحمت الله، (۱۳۸۶)، آسیب شناسی اجتماعی در  جامعه‌شناسی انحرافات، تهران، انتشارات سمت، چاپ اول.
  7. مرتوس، جولی. (1382). آموزش حقوق انسانی زنان و دختران، ترجمه فریبرز مجید، نشر دنیای مادر.

 

 

نحوه استناد به مقاله:

به زودی اضافه خواهد شد