در حال بارگیری ...

Hello There!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit,

Follow Us

حوزه پژوهش علوم انسانی فصلنامه علمی- پژوهشی رنا مقالات

شبکه¬های اجتماعی مجازی و تاثیر آن بر اوقات فراغت دانشجویان شهر کابل (بررسی موردی دانشگاه¬های کابل، بولیتخنیک، رنا و کاردان)

جزئیات مقاله
دسته ---
دانلود 6
بازدید 7658
زبان انگلیسی
تاریخ انتشار 07 Apr 2021
دسترسی آزاد بله
امتیاز

نویسنده/گان

چکیده

شبکه¬های اجتماعی مجازی مکانی برای تبادل افکار و فعالیت‌های کاربران است. این مکان امکاناتی از قبیل بحث و گفت‌وگو، چت، برقراری ارتباط با یکدیگر را از یک نقطه به نقطۀ دیگر برای افراد مساعد می‌سازد. از آنجایی¬که افغانستان پس از سال 2001 با پیشرفت تکنالوژی معلوماتی، تعداد استفاده کننده‌گان شبکه¬های اجتماعی مجازی افزایش یافته است. شبکه¬های اجتماعی مجازی از رسانه‌های اجتماعی هستند که بیشترین شباهت را به جامعۀ انسانی داشته و به فرد امکان برقراری ارتباط با شمار فراوانی از افراد دیگر فارغ از محدودیت‌های زمانی، مکانی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را می‌دهند. از آنجایی¬که افغانستان کشوریست که اکثریت نفوس اش را جوانان تشکیل می‌دهند متاثر از جامعه بوده و به عنوان گروه‌های پیشگام جامعه تاثیرگذاری بیشتری هم بر جامعه دارند. مطالعۀ حاضر در پی پاسخ به این سوال که شبکه‎‌های اجتماعی مجازی چه تاثیری بر اوقات فراغت دانشجویان شهر کابل دارد؟ در پی پاسخ به همین پرسش نقاط ضعف و قوت شبکه‌های اجتماعی مجازی بر اوقات فراغت دانشجویان شهرکابل و همچنان فرصت‌ها و چالش‌های شبکه¬های اجتماعی مجازی مورد بررسی قرار گرفته بود که در نتیجه اوقات فراغت زمان طلایی برای پژوهش و تحقیق دانشجویان بوده که از آن می¬توانند برای توسعه و رشد دانش خویش استفاده نمایند. در عصر کنونی شبکه¬های اجتماعی مجازی با برقراری ارتباط و تبادل افکار میان دانشجویان به عنوان یک فرصت و با مختل سازی سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان به عنوان یک چالش تلقی شده است.

منابع

  1.  اکبری تبار، علی اکبر، اسکندری پور، ابراهیم. (۱۳۹۲ ). رسانه های اجتاعی و شبکه­های اجتماعی مجازی. تهران: مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال.
  2. کاروانی، عبداللطیف، آتش افروز، سمیرا. (۱۳۹۴). بررسی و شناخت رابطه شبکه­های اجتماعی مجازی و نحوه اوقات فراغت . مجله مدیریت فرهنگی، ۶۲.
  3. رستگار خالد، امیر ، مصلحی جنابیان، نرگس، تاج، نسرین. (۱۳۹۵ ). تاثیر فناوری های جدید بر اوقات فراغت و سرمایۀ اجتماعی جوانان . مطالعات فرهنگ_ارتباطات، ۱۳۱.
  4. خجیر، یوسف. (۱۳۹۶). آسیب شناسی استفاده از شبکه­های اجتماعی و نرم افزار های تلفن های همراه ایرانی. فصلنامه شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، 113.
  5. طالب‌پور، اکبر، منصوری، فردین، رسمتی، تورج. (۱۳۹۶). تاثیر استفاده غیر متعارف و بی رویه از شبکه­های اجتماعی مجازی برگرایش جوانان به ناهنجاری های اجتماعی. بررسي مسائل اجتماعي ايران،106.
  6. چیت‌ساز، محمدعلی، سالک، ساناز. (۱۳۹۴). بررسی جامعه شناختی اثرات شبکه­های مجازی جدید بر زندگی فردی و اجتماعی. گروه جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۱۱.
  7. فرقانی، محمدمهدی، مهاجری، ربابه. (بهار 1397). وضعیت اعتماد جوانان به شبکه­های اجتماعی در شهر تهران. مطالعات فرهنگ و ارتباطات، 41.
  8. کاروانی، عبدالطیف، آتش افروز، سمیرا. (۱۳۹۵). بررسی تاثیر فیس بوک بر سبک زندگی دانشجویان مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه کاشان. فصلنامه علمی پژوهشی رنا، 105.
  9. ربیعی، علی، محمدزاده یزد فرشته. (۱۳۹۲). آسیب شناسی فضای مجازی، بررسی تاثیراستفاده از انترنیت بر انزوای اجتماعی دانشجویان. فصلنامه راهبرد اجتماعی فرهنگی، ۴۵.
  10. ‌هابرماس، یورگن. (۱۳۸۳). نظریه کنش ارتباطی. تهران: موسسه انتشارات.

 

نحوه استناد به مقاله:

به زودی اضافه خواهد شد