در حال بارگیری ...

Hello There!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit,

Follow Us

حوزه پژوهش علوم انسانی فصلنامه علمی- پژوهشی رنا مقالات

تحولات منطقه‌ای و همکاری‌های سیاسی بین افغانستان و قرغیزستان

جزئیات مقاله
دسته ---
دانلود 0
بازدید 9738
زبان انگلیسی
تاریخ انتشار 21 Apr 2021
دسترسی آزاد بله
امتیاز

نویسنده/گان

Mohammad Sharif Nazari

چکیده

امروز، تغییرات گسترده در روابط و مناسبات کشور‌ها در سطح منطقه و جهان رونما گردیده است. در نتیجۀ این تحولات و دگرگونی‏‌های منطقه‌ای، زمینه‏‌های تحکیم مراودات و تعاملات بین افغانستان و کشور‌های منطقه من‌جمله قرغیزستان بیش از پیش فراهم شده و با توجه به نیازمندی‏‌های متقابل و زمینه‏‌های مساعد همکاری بین کشور‌های افغانستان و قرغیزستان، تهداب همکاری‏‌های متقابل در عرصه‏‌های مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی- تجارتی، اجتماعی و فرهنگی گذاشته شده است. هدف تحقیق حاضر این است که نشان دهد چه عواملی زمینه ساز روابط بهتر میان افغانستان و قرغیزستان شده است. فرضه مورد نظر برای پاسخ گفتن به پرسش بالا، این است که تحولات منطقه و عضویت افغانستان و قرغزستان در سازمان‎‌های گوناگون منطقه‎ای سبب شده است تا هردو کشور با همدیگر روابط گوناگون دوستانه را دنبال نمایند. پس از بررسی به روش توصیفی – تحلیلی یافته‏‌های حاکی از آن است که نزدیکی و تعهدات که بیشتر در قالب سازمان‎‌های منطقه‌ای عقد گردیده است، باب جدیدی همکاری‏‌ها فی‏مابین کشور‌های مذکور را گشوده است. سازمان‎‌های منطقه‌ای که بستر مناسب همکاری‏‌های منطقه‌ای را فراهم کرده اند. سازمان شانگهای، ایکو و پروسه استانبول، از عمده‌ترین سازمان‎‌های منطقه‌ای آسیایی است که افغانستان و قرغیزستان مشترکاً عضویت آن‌ها را داشته و جهت دهندۀ روابط و مناسبات دو کشور می‌باشد.

منابع

  1. امیدی، علی. (1388). منطقه‏گرایی در آسیا: نگاهی به سازمان‌های آسه. سارک و اکو. تهران: دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی.
  2. انیس، رونامۀ دولتی. (1396).  http://dailies.gov.af/site/anis/anis/political3/39790
  3. بارز، سید اکرم. (۱۳۹۵). « منطقه‌گرایی افغانستان در چارچوب پروسه استانبول- قلب آسیا». قابل بازیابی در:  https://8am. af/x8am/1395/02/22/regionalism-afghanistan-istanbul/
  4. تمنا، فرامرز. (1393). سیاست خارجی افغانستان در سپهر همکاری‏‌های منطقه یی. کابل: مرکز مطالعات استراتیژیک وزارت امور خارجه افغانستان.
  5. غفوری، محمد. (1391). سازمان‌های بین‌المللی. تهران: سمت.
  6. قوام، سید عبدالعلی. (1389). اصول سیاست خارجی و سیاست بین‌المللی. تهران: سمت.
  7. کولایی طبرستانی، الهه. (1394). سیاست و حکومت در آسیای مرکزی. تهران: سمت
  8. لیک، دیوید‌ای و پاتریک ام مورگان. (1392). نظم‏‌های منطقه ای؛ امنیت سازی در جهان نوین. ترجمه: دکتر سید جلال دهقانی فیروز آبادی. تهران: پژوهشکده مطالعات راهبردی.
  9. مومند، محمدرحیم. (1395). مروری بر تجارت افغانستان: گزارش سالانۀ ریاست عمومی تجارت بین‏المللی وزارت تجارت و صنایع افغانستان. کابل: وزارت تجارت و صنایع افغانستان.
  10. واحدی، آمنه (۱۳۹۵). « قرقیزستان خواهان گسترش روابط اقتصادی با افغانستان می‌باشد». به نقل از: http://www. Ufuqnews. com/archives/34195

 

نحوه استناد به مقاله:

به زودی اضافه خواهد شد