در حال بارگیری ...

Hello There!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit,

Follow Us

حوزه پژوهش علوم انسانی فصلنامه علمی- پژوهشی رنا مقالات

بحران در شرق آسیا، مسئلۀ دریای جنوبی چین

جزئیات مقاله
دسته ---
دانلود 1
بازدید 11084
زبان انگلیسی
تاریخ انتشار 20 Apr 2021
دسترسی آزاد بله
امتیاز

نویسنده/گان

Mohammad Taher Tonzai Badghesi

چکیده

در شرایطی که از مدت‌ها پیش تاکنون، منطقه خاورمیانه به عنوان کانون اصلی بحران در عرصه بین‌المللی شناخته شده، اما در گوشه ی دیگری از جهان و در شرق آسیا، تنش مستمر بر سر وضعیت حاکمیت بر دریای جنوبی چین، پتانسیل وقوع بحران در این منطقه را به شکلی روزافزون افزایش داده است. دریای جنوبی چین، در سال‏‌های اخیر به یکی از کانون‏‌های مهم بحران در آسیای شرقی تبدیل شده است. روند افزایش تنش در این منطقه به حدی بوده که کانون‏‌های سنتی بحران در آسیا را تحت الشعاع قرار داده است. مناقشات در این دریا در حال حاضر روندی رو به گسترش از خود نشان می‌دهد و در سال‏‌های اخیر این منطقه به یکی از بی ثبات ترین نقاط در شرق آسیا تبدیل شده است. چین، ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هر کدام بر بخش هایی متداخل از این دریا ادعای حاکمیت دارند. این موضوع موجب تنش دیپلماتیک بین کشورهای مدعی شده است. در این راستا در این مقاله این سوال مطرح می‌شود که "علت اصلی بحرانی تر شدن مسیله دریای جنوبی چین چیست؟ و این فرض آزمون می‌شود که در واقع، رشد اقتصادی چین و به تبع آن افزایش قدرت نظامی این کشور در دریای جنوبی چین موجب نگرانی و سوء ظن کشورهای همسایه از یک طرف و نگرانی و سوء ظن آمریکا به عنوان رقیب استراتژیک این کشور از طرف دیگر خواهد شد. در این تحقیق علاوه بر پرداختن به سوال اصلی به مسئله تاریخچه ی اختلافات دریای چین جنوبی، استراتژی کشورهای چین ، روسیه و آمریکا در این مناقشه و در نهایت چند راهکار پیشنهادی برای حل این بحران هم خواهیم پرداخت. روش به کار رفته در مقاله، از حيث جمع آوری داده ها، شيوه تاريخي و اسنادی و از نظر تجزيه و تحليل، شيوه تبييني تحليلي است.

منابع

  1. جوزانی کهن، شایان، جوزانی کهن، شاهین. (1396). جایگاه آمریکا و چین در ترتیبات امنیتی منطقه آسیای شرقی(2017-2009). ماهنامه پژوهش ملل، دوره‌دوم، شماره22.
  2. خضری، رؤيا. (۱۳۹۰). استراتژی آمریکا و چین در منطقه آسیا پاسیفیک: همکاری و تعارض. فصلنامه سیاست خارجی، سال بیست و پنجم، شماره ۳.
  3. خضری، رویا. (1391). استراتژی آمریکا و چین در دریای جنوبی چین. فصلنامه سیاست خارجی، سال بیست و ششم، شماره3.
  4. سلیمی، مریم. (1396). استراتژی چین در مقابل تایوان در ترتیبات امنیتی دریایچینجنوبی. تحقیق کلاسی درس مدیریت بحران و مناقشات بین المللی،دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه علامه طباطبایی.
  5. کوهکن، علیرضا و اکرم، محمدی نسب. (1395). بحران جزایر مورد مناقشه در جنوب شرق آسیا و تاثیر آن بر ثبات منطقه‌ای. فصلنامه تحقیقات سیاسی بین المللی دانشکاه آزاد اسلامی واحد شهررضا، تابستان، شماره27.
  6. دهشیار، حسین. (۱۳۸۴). ظهور یک چین در قواره آمریکا، در

http://www.aftabir.com/articles/view/politics/world.

  1. دهشیار، حسین. (۱۳۸۹). صعود چین و کاهش هزینه افول آمریکا، منطق اوباما. پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه، ۱۹ مهر، در

http://fa.merc.ir/default.aspx?tabid=.127&ArticleId= 1071

  1. دهشیار، حسین. (۱۳۸۹). الگوهای توسعه اقتصادی و اقتدار نظامی چین. پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه، ۱۹ بهمن، در

http://fa.merc.ir/default.aspx?tabid=.127&ArticleId= 1143 

  1. شریعتی نیا، محسن. (1391). دریای چین جنوبی : کانون جدید بحران. موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران 18 دی، در

http://www.tisri.org/default-1267.aspx.

  1. وکیلی، بهنام.  (1395). بررسی اهداف روسیه برای حضور در دریای چین جنوبی. فراتاب 15 مرداد، در

http://www.faratab.com/news/. 3474

  1. نوربخش، سید نادر. (1397). مناقشه در دریای چین جنوبی. روزنامه دنیای اقتصاد، در

https://donya-e-eqtesad.com.

  1. De Castro, Renato Cruz. (2013) “The Obama Administration’s Strategic Pivot to Asia: From a Diplomatic to a Strategic Constrainment of an Emergent China?” The Korean Journal of Defense Analysis. Vol. 25. No. 3. September.
  2. Ross, Robert S. (2013) “US Grand Strategy, the Rise of China, and US National Security Strategy for East Asia”. Strategic Studies Quarterly. Summer.
  3. Zhu, Feng. (2012) "US Pivot to the Asia-Pacific and Its Impact on Regional Security", June 25, in: http://www.tokyofoundation.org/en/topics/japan-china-next- generationdialogue/us-pivot-and-its-impact-on-regional-security.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نحوه استناد به مقاله:

به زودی اضافه خواهد شد